Ta dnešní mládež

Už se to k vám dostalo taky? Co? No přece to, jak jsou ti dnešní mladí hrozní, co všechno si dovolí, jako jsou drzí a vůbec nemají úctu ke starším. Že jste to neslyšeli? Tak dobře poslouchejte!

Aby bylo jasné, nic z toho, co dosud zaznělo si nemyslím. Chci psát o tom, že říkat něco takového je hrozně pokrytecké. Proč?

Začnu ze široka.

Pocházím z vesnice, kde po většinu roku trávím jen málo času, ovšem o prázdninách jsem se tam zdržel trošku déle. Živím se tvorbou webů, což je sedavá práce a je tedy nutné si ten pohyb vynahrazovat mimo pracovní dobu. Během prázdnin jsem to dělal tak, že jsem se procházel po naší vesnici.

Pro čtenáře žijící mimo vesnice jen dodám, že na vesnici je běžné zdravit každého, protože i když toho člověka neznáte, je dost velká pravděpodobnost, že on zná vaše rodiče či prarodiče a pokud ho nepozdravíte, budete velmi nehezky pomluveni. To není ten hlavní důvod, ale je to to, co mi na tom vadí …

Nejvtipnější na tom je to, že přesně tihle lidé, kteří ocení nepozdravení hodinami pomluv nejsou schopni na pozdrav odpovědět.

Opravdu mi nevadí lidé, kteří kritizují. Kritika se občas fakt hodí! Maličko mi ovšem vadí, když někdo kritizuje mravy druhých a sám je nectí …

No já vám povídám, my byli jinačí,
i když se o nás taky neslo
naší pavlačí … To máme mládež …

Psal jsem, že s písní nesouhlasím. Lhal jsem. Tohle je podle mě, hlavní sdělení celé písně i tohoto článku. Mladší generace je vždycky jiná, to však neznamená, že je horší.

A kdybyste snad chtěli tvrdit, že jste byli lepší, nezapomeňte dodat to, že je to tím, že jste selhali vy sami. Děti totiž mají tendenci napodobovat a tím se učí. Takže pokud se dnešní mládež chová způsobem, který se vám nelíbí, je velmi pravděpodobné, že na tom máte taky svůj díl viny.

Vzpomeňte si na to, až budete příště někoho kritizovat a místo toho raději zlepšete sami sebe.

Nikdo z nás není dokonalý, tak si toho buďme vědomi a měňme jediné, co měnit můžeme. Nás samotné.

Scroll to top